Otrovne žabe

Žaba strelica Otrovna žaba – strelica, jedina je životinja koja može ubiti čovjeka samo dodirom. Autohtoni amerikanci dugo su vremena koristili sluz sa kože te žabe na svojim strijelama (otuda i ime žabi).To je učinkovit ubojica majmuna i ljudi podjednako. Žablja koža emitira nasilno moćan toksin koji uzrokuje paralizu, unutarnje krvarenje, otkazivanje organa i smrt.Prema Dark Roasted Blend-u, ta malena stvorenja (obično 1.3 cm u dužinu) mogu skočiti i do 50 puta svoje duljine.

Opširnije...

Najveći kukci svijeta

Najveći kukci svijeta NA SAM spomen kukaca, većina nas, bar iz ovog dijela svijeta, prvo pomisli na insekte poput komaraca, muha, žohara, osa, pauka ili leptira. Navikli smo da su prilično maleni i dobar dio njih moguće je ubiti jednim prstom, no ako zavirimo u druge dijelove svijeta, poput Brazila, Malezije ili Afrike, i najveći će se flegmatičari naći pred izazovom kad im se uz nogu zaleti dobroćudni, ali gigantski:Titanus giganteus

Opširnije...

Najotrovnija zmija svijeta

Najotrovnija zmija svijeta Priroda je fascinantna i prekrasna, ali često pokazuje i svoju brutalnu stranu. Među bićima koja nas najviše zastrašuju su ona koja nas jednim ubodom ili ugrizom mogu ubiti.Teško je odrediti koja životinja je najotrovnija, pogotovo kada su toliko opasne da ih nipošto ne želimo susresti. Na sreću, umjesto nas su im se približili znanstvenici National Geographic Channela u potrazi za najmoćnijim otrovom životinjskog svijeta.

Opširnije...

Najbrža životinja na svijetu

Zanimljivosti iz svijeta prirode U davnini gepard je živio od Indije do Afrike dok se sada može naći samo u Africi. Nažalost zbog smanjenja njegovog velikog lovnog područja gepard je u današnje skoro pred izumiranjem.Gepard ima ekstremno dugačke, tanke noge i vrlo vitko tijelo oblikovano kao tijelo hrta. Glava je mala i okrugla, a rep dugačak.Na šapama ima debele, ljuskaste jastučiće, a kandže može samo uvjetno uvući.

Opširnije...

dot VODOZEMCI SVIJETAŽaba ubojica
Nema ni zube, ni ošrte kanđe, ali ne preza od ničeg kako bi zadovoljila svoj čudovišni apetit...

Za registrirane korisnike